v 37

Aiste Seskeviciute

Specialybė (-ės): Dietistė

Galiojančios licencijos ir jų numeriai: . ASL-12240

Kalbos: lietuvių, anglų

Apie mane

Esu dietistė, baigusi 3 metų nuolatines aukštojo mokslo neuniversitetines studijas ir įgijusi dietetikos profesinio bakalauro diplomą su pagyrimu.

Norint teikti maitinimosi rekomendacijas visuomenei, remiantis valstybinėmis bei pasaulinėmis sveikos mitybos gairėmis, svarbus nuolatinis kompetencijos atnaujinimas. Esu Lietuvos dietistų asociacijos (DIETISTa) narė, nuolat tobulinu savo įgūdžius sveikatai palankiam maitinimui skirtuose moksliniuose renginiuose. O nuo šių metų rudens toliau tęsiu papildomąsias studijas magistro laipsniui siekti „Visuomenės sveikatos ugdymas“.

Sudarant mitybos planus (valgiaraščius) atsižvelgiu į individualius kliento poreikius, asmens alergijas, energetinius poreikius, valgymo režimą, mėgstamą ir nemėgstamą maistą, užtikrinant sveikos mitybos principus: nuosaikumą, įvairumą ir subalansuotumą.

Studijos

2020–2023 Klaipėdos valstybinė kolegija
Sveikatos mokslų profesinio bakalauro laipsnis, Dietisto kvalifikacija. Profesinio balauro diplomas su pagyrimu
2023 Klaipėdos universitetas
Papildomosios studijos magistro laipsniui siekti, „Visuomenės sveikatos ugdymas“

Kvalifikacijos kėlimas

Pažintinė praktika – VšĮ Respublikinė Klaipėdos ligoninė, maisto paruošimo skyrius.
Aprūpinimo maistu praktika – VšĮ Klaipėdos universiteto ligoninės filialas „Jūrininkų ligoninė“, maisto paruošimo skyrius.
Valgiaraščio sudarymo praktika ir Baigiamoji praktika – „Ave Medica“ klinika, praktika komandoje su gydytoja dietologe Barbora Jarašūne.
Dalyvavimas taikomojoje mokslo veikloje
Respublikinė mokslinė – praktinė studentų konferencija „Verslas, technologijos, biomedicina: inovacijų įžvalgos 2022“, skaitytas pranešimas „Pacientų, sergančių širdies ir kraujagyslių ligomis, pasitenkinimas X ligoninės tiekiamu dietiniu maistu“.
Respublikinė mokslinė – praktinė studentų konferencija „Verslas, technologijos, biomedicina: inovacijų įžvalgos 2023“, skaitytas pranešimas ir publikuotas straipsnis „Antsvorį ir nutukimą turinčių suaugusių žmonių svorio stigmatizacija ir jos sąsajos su mitybos įpročiais“.

Kvalifikacijos tobulinimosi kursai

2021-10-28 mokslinė –praktinė konferencija „Endokrininės sistemos ir odos ligų simptomų gydymas mitybos terapija. Licencijos ir akreditavimo žingsniai dietisto praktikos link“
2022-01-28 mokslinė –praktinė konferencija „Detoksikacija ir toksinai maiste – poveikis organizmui, žarnynui ir psichologinei sveikatai“
2022-04-07 respublikinė mokslinė –praktinė konferencija „Vaikų antsvorio ir nutukimo problemos sprendimo būdai“
2022-05-12 mokslinė –praktinė konferencija „Alergija pieno produktams: nuo alergeno iki valgiaraščių sudarymo“
2022-10-06 mokslinė –praktinė konferencija „Ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikų maitinimas ugdymo įstaigose: dažniausiai pasitaikančios klaidos, praktiniai patarimai“
2022-10-26 seminaras „Mityba sergant onkologine liga: praktiniai patarimai“
2022-12-07 seminaras „Inovatyvūs sprendimai taikant dietas ir ruošiant modifikuotos tekstūros maistą asmenų, turinčių rijimo sutrikimų, gyvenimo kokybės gerinimui“
2023-02-08 konferencija „Vaikų maitinimas ugdymo įstaigose šiandien ir kur norime būti 2025 m.“
2023-03-23 konferencija „Gydytojų dietologų ir dietistų komandinio darbo aspektai“
2023-05-11 mokslinė –praktinė konferencija „Mikrobiota, probiotikai 2023“

Narystės asociacijose

Pažintinė praktika – VšĮ Respublikinė Klaipėdos ligoninė, maisto paruošimo skyrius.